X
تبلیغات
مازندران شناسی،اثار دیدنی تاریخی طبیعی - کتلت شامی آملی
گردشگری و توریسم و معرفی استان مازندران - میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران

http://www.iransoal.com/wp-content/uploads/wnb5q2dri6tiplf68d5f.jpg

کتلت یکی از غذاهای سریع پخت ایرانی است که به صورت پرسی تهیه می‌شود. معمولا کتلت بدون برنج و با نان سرو می‌شود. کتلت غذای لذیذی است که با گوشت، سیب زمینی، تخم مرغ و پیاز تهیه می‌شود.

سیب زمینی، گوشت، تخم مرغ و پیاز پس از به هم خوردن مایه کتلت را به وجود می‌آورند که این مایه پس از یکدست شدن و شکل گرفتن در روغن و روی تابه سرخ می‌شود.

طعم کتلت کمی چرب و گوشتی است.این غذا در شمال، آمل شهرت خاصی دارد و به شامی آملی معروف است.

طرز تهیه کتلت

مواد لازم : (برای ۲ نفر) گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

سیب زمینی متوسط ۵۰۰ گرم

تخم مرغ ۳ یا ۴ عدد

پیاز متوسط ۲ یا ۳ عدد

جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

خرده نان ۱ فنجان

روغن به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار کافی


سیب زمینی‌ها را برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با حرارت زیاد در آب می‌پزیم تا نرم شوند. سپس آنها را پوست کنده و نرم می‌کنیم.

پیازها را نیز پوست کنده، رنده می‌کنیم و به سیب زمینی‌ها اضافه می‌کنیم. همچنین تخم مرغ ‌ها، نمک، فلفل، جعفری و گوشت را به مواد قبلی می‌افزاییم. آنها را خوب با هم مخلوط می‌کنیم تا هنگامی که کاملا یکدست شوند.

سپس از این مخلوط گلوله‌هایی به ضخامت ۴ تا ۵ سانتی متر برمی داریم . خرده نان‌ها را در سطح صاف پخش می‌کنیم و هر یک از گلوله‌ها را دراین خرده نان‌ها می‌غلتانیم تا کاملا آغشته شوند. گلوله‌ها را به صورت بیضی شکل می‌دهیم به طوریکه ضخامت هر کدام ۱ سانتی متر شود. روغن را در ظرفی ریخته و حرارت می‌دهیم . کتلت‌ها را با حرارت متوسط سرخ می‌کنیم تا هر دو طرف آنها طلایی گردد. می‌توانیم کتلت‌ها را با جعفری و برش‌های گوجه فرنگی تزئین کنیم.

منبع

  • ایران فود [۱۳۸۹ .۲۸ مهر]


برچسب‌ها: کتلت, شامی, غذاهای آملی
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و دوم فروردین 1391ساعت 15:5  توسط   |